Overvejer du at investere i et træpillefyr? Så kan det være godt at vide hvad du går ind til.

I denne artikel går vi i dybden med de fordele og de ulemper, der er ved et træpillefyr i 2022. Og der er flere af begge dele.

En af de primære fordele vil vi røbe med det samme. Du kan nemlig få billige træpiller af særdeles høj kvalitet, og med noget nær leveringsgaranti, på siden her. Vi ved, at det i disse tider for mange har en høj værdi at kunne vide sig sikker på leverancer af træpiller. Så kommer vi ikke til at fryse denne vinter.

Fordele: Enkelt, bæredygtigt og under normale omstændigheder billigt

Når du investerer i et træpillefyr, så er der flere fordele at hente. En af de primære er selvfølgelig, at træpillefyret er en bæredygtig måde at generere varme i hjemmet på. 

Træpiller er en bæredygtig energikilde. Årsagen er nemlig, at træerne bliver ved med at vokse fremover – også selvom vi fælder nogle af dem. Desuden er træpiller typisk ikke produceret direkte via fældning af træer fra naturen. Derimod produceres træpiller af restprodukter fra øvrige produktioner, der involverer behandling af træ.

Ud over bæredygtighed er et træpillefyr også generelt en billig måde at opvarme boligen på. Ud over engangsinvesteringen, når du anskaffer dig fyret, er det eneste, du skal bruge med et træpillefyr, blot træpillerne. Fyret skal simpelthen have noget at brænde af.

Prisen på træpiller har været stigende i 2022 – men det er præcis ligesom prisen på alle andre tænkelige energikilder. Normalt er prisen på træpiller i den lave ende, og træpillefyr repræsenterer altså en billig opvarmningsform til hjemmet.

Sidst, men ikke mindst, så er det enkelt at fyre med et træpillefyr. Mængden af vedligeholdelse, der skal til med et træpillefyr, er på et minimum. Du skal blot tømme askebeholderen en gang imellem på fyret, og en gang hvert halve år skal fyret have et lidt mere omfattende tjek. Ellers skal pillerne blot fyldes på – og det tager ikke mere end nogle få minutter ad gangen.

Ulemper: Fyret skal passes, opbevaring af piller og prisen (midlertidig ulempe)

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at have et træpillefyr. En af ulemperne relaterer sig også til vedligeholdelsen. For det er rigtigt nok, at det selvfølgelig kræver mere at have et træpillefyr end fx et oliefyr, som næsten ingen vedligeholdelse kræver. Her er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at alt er relativt.

Opbevaringen af træpiller er en anden ulempe, der kan være ved at have træpillefyr. Når du skal opbevare træpiller, så er der nemlig nogle krav, der gerne skal være opfyldt. Træpillerne skal ligge tørt og i skygge. Og så skal der selvfølgelig være plads til at opbevare en god mængde træpiller af gangen, hvis ikke du konstant vil bestille nye læs. Så lidt plads kræver det selvfølgelig.

Fordele og ulemper ved at vælge et træpillefyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *